What are you looking for?

OLAY BE YOUR BEST BEAUTIFUL EVENT REPORT

4/30/2014


On 21st April, the same day as Kartini's day , I was invited by Cosmopolitan to attend Olay Be Your Best Beautiful event at Four Season Hotel, Jakarta.
Olay has a new campaign to make Indonesian woman feel more confident, to not afraid to show their best beautiful




Kata sambutan dari Brand Ambassador Olay , Annisa Pohan.
Dikata sambutan ini Ms. Annisa berkata kebanyakan wanita di Indonesia takut untuk tampil mencolok karena takut akan komentar steriotip.

Olay membuat iklan yang menurut ku bagus sekali, karena iklan ini sesuai dengan yang terjadi di lingkungan sekitar kita. 

( Remarks from Olay Brand Ambassador, Annisa Pohan.  
Ms. Annisa said that most women in Indonesia are afraid to appear differently because they are fear of the stereotype comments from others. 
Olay makes a good ad in my opinion, because these ads is really happens in the environment around us. )


My favourite scene is the grandma's scene .lol

( 16% of Indonesia women doubt to appear beautiful at the office because they are afraid the boss won't appreciate her )

( 36% of Indonesian women doubt to appear completely beautiful because they don't want to appear prominently and 10% avoid stereotype comments )

( 6 from 10 Indonesian women doubt to appear completely beautiful ) 

Menurutku hal hal seperti ini bener banget, ayo siapa yang setuju ? 
Kadang kita suka takut tampil berbeda karena takut gampang dikenalin, atau di cap orang "gak bener".
Kalau tampil terlalu fashionable biasanya orang akan selalu berpandangan kalau orang itu gak pinter, bisanya cuma dandan.
Well, ini sempet terjadi dengan ku loh...
Baru - baru ini aja aku mengecat rambut ku menjadi pirang ( bawahnya aja ) . Gimana nanti kalo dikampus jadi keliatan paling beda dong...kalau nilai di kampus jelek, aku gampang dikenalin dong ? "itu tuh...cewe yang rambutnya pirang...gaya sih oke, cuma pelajaran bodoh" . Inilah pemikiranku. 
Lalu pada hari pertama masuk kampus dengan rambut setengah pirang, semua orang ngeliatin aku hahhaha, bahkan sampe ada yang nyamperin tanya "rambutnya diapain ? " saking risihnya diliatin, temen yang aku ajak ngomong sampai grogi...
Well, aku nya tetep berusaha untuk stay calm & be confident. 
Belakangan ini di kampus, orang - orang juga udah jadi biasa loh... bahkan kadang aku suka sampe lupa kalau rambutku beda sendiri dari 1 jurusan itu hahahha.
Jadi, jangan takut apa kata orang, just be yourself, be your best beautiful ! 
Kalau menurutmu pakai lipstick merah tambah cantik, kenapa engga ? kelamaan orang juga akan terbiasa kok dan komen - komen negatif juga akan hilang dengan sendirinya, just be brave \\^^\\

Nah, balik lagi ke event Olay & Cosmpolitan Be Your Best Beautiful,
disana juga ada makeup demo dari Yongki Pitoy & kita bisa langsung mempraktekannya sendiri menggunakan Olay Total Effect 7 in One day cream a touch of foundation SPF 15

( I think, things like that are really true , agree ?
Sometimes we are afraid to look differently because of the fear being noticeable or comments like "the bad one"  
If you are appear too fashionable usually people will see you as a stupid person.
Well, this happened to me some times ago ...
I recently dyed my hair into a blonde ( bottom only) . what if I become easily recognise-able ?  what if my grades in campus are bad then everybody will now I'm the stupid one. "Look at that blonde girl...her style is great but she's stupid". These are my thoughts . 
Then, on the first time I went to campus with my blonde hair, everyone were looking at me hahahha, even some person asked me directly "what happened to your hair ? " my friend who I was talking to became so uncomfortable because everybody is looking at us, she became so nervous.
Well, I tried to stay calm & be confident.
These couple weeks, people in my campus are used to with my hair....sometimes I even forget that my hair is the only one that different from the entire department hahahha.
So,don't be afraid what people say, just be yourself, be your best beautiful !

Now , return to the event with Olay & Cosmpolitan Be Your Best Beautiful ,
there is also a makeup demo from Yongki Pitoy and we can do it for ourself using Olay Total Effects 7 in One day cream a touch of foundation SPF 15 )




Jadi  Olay Total Effect 7 in One day cream a touch of foundation SPF 15 ini day cream yang ada foundationnya, jadi seperti day cream + foundation yang bergabung jadi 1.

Ini hasil makeup classnya...

( So, Olay Total Effect 7 in One day cream a touch of foundatio SPF 15 is a day cream but it has foundation in it, it's like day cream + foundation combined into 1.

This is the result of the makeup class... )


Aku timpa lipstick orange dengan lipstick gold dari Max Factor, hasilnya jadi bagus banget >.<

( I use orange lipstick with gold lipstick from Max Factor on the top, the result is so gorgeous >.< )


Kemudian ada grandprize untuk 2 orang. Paket dari Olay

( Grandprize for 2 person. A special gift from Olay )


Disediakan makanan juga...
( They served some foods too... )

( 4 from 10 Indonesian women avoid using red lipstick on the first day of work )

( 47% Indonesian women believe that being completely beautiful can make them healthier and happier )

So... Come on Indonesian women , show your best beautiful. Don't be afraid to show you style, don't let others comments bring you down ! 

Thank you Olay & Cosmopolitan for having me....

You Might Also Like

  1. Great post!
    www.curvyandhappiness.blogspot.it

    ReplyDelete
  2. Great post! ^-^
    Thanks for your comment on my blog!

    http://www.caterina-m.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Your makeup is gorgeous!! I love the fact Olay are promoting women to feel more confident!! looks like a great event :)

    www.shaunasharp.com

    ReplyDelete
  4. oh! looks like an awesome event ;)

    www.izabielaa.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. seems like an awesome event! i bet you had fun <3

    Letters To Juliet

    ReplyDelete
  6. You makeup looks great and this looks like an awesome event!

    Allthingsglitterandbeauty

    ReplyDelete
  7. I love your blog - just followed! ♥
    Would love if you checked out mine sometime too so we can stay in touch!

    AIMEROSE

    ReplyDelete

PAGEVIEWS